Az itt található sorokat elsősorban emlékként jegyzem le családom számára. Mindig is szerettem naplót írogatni. Bejegyzéseimet később olvasgatva láthattam, hogy milyen bölcsen, kegyelemmel és szeretettel teljesen vezetett Isten bennünket. Ennek a blognak is ez a célja tehát: Istenre mutatni. Ha valamit jól tettünk a gyermeknevelés során, a gyermekekkel való foglalkozás területén, egyedül az Úré a dicsőség. Ha a gyermekeinkben felfedezünk valamilyen képességet, készséget vagy előrehaladást tapasztalunk bizonyos területeken, ezért is egyedül Istent illeti a dícséret és a hála, hisz Ő az Alkotójuk. Ha valamit elrontottunk, vagy ha valamely területeken hiányosságok vannak, még inkább megláthatjuk, hogy mennyire Isten kegyelmére szorulunk. Így az Ő segítségét kérve, igyekszünk dolgozni a hiányos területeken.

2010. február 19., péntek

Hazajöttek a lányaink...

...azaz végre újra a régiek. Habár még köhögnek és folyik az orruk, visszatért hozzánk a jókedv. Áldott legyen érte az Úr...és áldott legyen minden egyéb ajándékért, amelyet kegyelméből kirendel nap mint nap számunkra.
Annánk az elmúlt hét óta próbálkozik megtartani az egyensúlyát és egyedül járni. Kedden három lépést tett egyedül kiságyában. Esténkénti szórakozásunk, hogy egyik leányzó kezeit apa, a másikét én fogom és rohangálunk utánuk, amerre visznek.
Még élvezik amikor a járókában ellökjük magunktól...majd visszarohannak és várják az újabb ellökést.
Néhány napja leraktuk a földre a nappaliban és a konyhában is...nyitott kosárfiókokban tartom a zacsikat, a fedőket és a legfelsőben a törlőruhákat, asztalterítőket és a kenyeret. A két alsó fiókot elérik és buzgón rámolnak.
Rebekának jön a harmadik foga, Annának még egy sem jött ki...remélem nem valami fejlődési rendellenesség. Milyen orvostól lehet véleményt kérni?
Rebeka rendszeresen kimászik a járókából, nem lehet egyedül hagyni. Ma vettem észre, amikor lefektettem aludni és nem akart, hogy egy jó tincset kitépett a hajából. Azóta tépegeti a haját, többször rá kellett szólnunk, hogy ne tegye. Nem tudom miért teszi...
Nos, zajlik az élet nálunk

1 megjegyzés:

  1. Megkaptuk a küldeményt, köszönjük szépen! Nagyon kellemesen megleptél!

    Jó olvasni rólatok, minden nap nézem, van-e újdonság :)

    Petra

    VálaszTörlés