Az itt található sorokat elsősorban emlékként jegyzem le családom számára. Mindig is szerettem naplót írogatni. Bejegyzéseimet később olvasgatva láthattam, hogy milyen bölcsen, kegyelemmel és szeretettel teljesen vezetett Isten bennünket. Ennek a blognak is ez a célja tehát: Istenre mutatni. Ha valamit jól tettünk a gyermeknevelés során, a gyermekekkel való foglalkozás területén, egyedül az Úré a dicsőség. Ha a gyermekeinkben felfedezünk valamilyen képességet, készséget vagy előrehaladást tapasztalunk bizonyos területeken, ezért is egyedül Istent illeti a dícséret és a hála, hisz Ő az Alkotójuk. Ha valamit elrontottunk, vagy ha valamely területeken hiányosságok vannak, még inkább megláthatjuk, hogy mennyire Isten kegyelmére szorulunk. Így az Ő segítségét kérve, igyekszünk dolgozni a hiányos területeken.

2011. május 23., hétfő

Időbeosztásunk

Mostanában nagyokat sétálok a lányaimmal. Délelőttönként igazi nyár van. Ezért úgy tervezem a napot, hogy jusson egy óra a friss levegőn is. Reggel hét, fél nyolckor ébrednek. Fél kilenckor reggelizünk...aztán jöhet a házimunka: ebéd előkészitése, sepregetés, elmosogatás. 10 órától tanulunk:) Ma, május 23-án a szabadban egy pokrócon tartottuk a Bibliaóránkat és az anyanyelvet. Nagyon kellemes volt.
Ha valami kelt tésztát készitek, amig kel gyakran sétálunk egy nagyot és amig sül a tészta (pizza, lepény, kiflik, bukta, stb. ), addig tanulgatunk. Gyakran meglátogatjuk a közeli játszóteret. Áprilisban kilenctől tizig volt a szabadidős programunk. Ekkor üres volt a játszótér is. Most azonban többen vannak a lányokkal egykorú gyerekek szüleikkel. Nagyon kedvelnek csúszdázni, és lépcsőt mászni. Én meg egyre nehezebben birom a növekvő pocakommal.
Fél egykor ebéd, majd a mosogatás, felseprés, kis rendezés után alvás...én is a gyerekekkel. A délután hamar elröpül. Ébredés után igényelnek. Aztán házimunka, játszás. Este, amikor a szél (gyakran szélvihar) lecsendesedik, ismét kimegyünk egy órácskára. Vacsi, locsi (kedden, csütörtökön, szombaton), majd egy jó kis családi hancúr után alvás.
Foglalkozási tervünk:
Hétfő
ima, Bibliaóra
anyanyelv

Kedd
ima, Bibliaóra
kézimunka(festés, rajzolás, gyurmázás, és minden, ami belefér)

Szerda
ima, Bibliaóra
angol nyelv

Csütörtök
ima, Binliaóra
tudományok

Péntek
ima, Bibliaóra
román nyelv

Szombat
ima, Bibliaóra
ének, zene

Úrnapja
ima, Bibliaóra

1 megjegyzés:

  1. Benyocki Erika2011. május 23. 7:07

    Szia Ibolya!
    De reg keszulok, hogy irjak neked egy par sort.
    Orvendek a bejegyzeseidnek, olvasgatom oket es tanulok beloluk:-) Nekem sokszor nehez az idobeosztas, foleg most hogy harman vannak es Daninak meg nincs kialakulva a programja, neha epp akkor kell vele is foglalkozni amikor a lanyokkal szeretnek, ugyhogy a mi foglalkozasunk neha elmarad az utobbi idoben. Te milyen anyagokat hasznalsz a foglalkozashoz? Honnan szeded az otleteket? Hogyan tartasz nekik bibliaorat, valamilyen konyvbol vagy csak egyszeruen beszelsz az igerol? Ha van egy kis idod, hogy irjal ezekrol, orommel veszem.
    Es nem utolso sorban orvendunk a tronorokosnek. Puszillak!
    Benyocki Erika.

    VálaszTörlés