Az itt található sorokat elsősorban emlékként jegyzem le családom számára. Mindig is szerettem naplót írogatni. Bejegyzéseimet később olvasgatva láthattam, hogy milyen bölcsen, kegyelemmel és szeretettel teljesen vezetett Isten bennünket. Ennek a blognak is ez a célja tehát: Istenre mutatni. Ha valamit jól tettünk a gyermeknevelés során, a gyermekekkel való foglalkozás területén, egyedül az Úré a dicsőség. Ha a gyermekeinkben felfedezünk valamilyen képességet, készséget vagy előrehaladást tapasztalunk bizonyos területeken, ezért is egyedül Istent illeti a dícséret és a hála, hisz Ő az Alkotójuk. Ha valamit elrontottunk, vagy ha valamely területeken hiányosságok vannak, még inkább megláthatjuk, hogy mennyire Isten kegyelmére szorulunk. Így az Ő segítségét kérve, igyekszünk dolgozni a hiányos területeken.

2010. szeptember 21., kedd

Védőoltás

Miért van az, hogy minden védóoltás előtt van jó néhány álmatlan éjszakám...és utána is két hétig valami nem enged nyugodni.
Az egy éves védőoltást most, majdnem másfél évesen kapták be a lányok, védőoltáskrízis miatt. Ismét elő jött a dilemmám...Persze, ismeremJenner kísérleteit a tehénhimlő kórokozójával, olvastam Pasteur állatokon végzett kísérleteiről is. Ő elöregedett kolerakultúrával oltott be csirkéket, s később ezek a csirkék akkor is egészségesek maradtak, amikor fiatalabb kultúrából származó baktériumokkal ismételte meg az oltást. Kísérletezett a lépfene legyengített kórokozóival is...a kísérleti állatok egyike sem betegedett meg később, amikor életerős baktériumokkal történt az oltás. Utánaolvastam Paul Elrich elméleteinek is (aki a szamárköhögés elleni megbízható védőoltás kifejlesztésén munkálkodott) és Jonas Salk gyermekbénulás elleni védőoltásairól szóló kísérleteinek. És mégis van jó pár kérdés bennem, ami nem enged nyugodni. Miért van az, hogy a védőoltás ellenére sok gyermeknek (vagy épp felnőttnek) át kell menniük bizonyos betegségeken, amelyekre előzetesen védőoltást kaptak. Vagy mi van, ha az én gyermekem lesz a 10000 közül az az egy, aki épp a védőoltással "fertőződik meg"? Az egyik gyülekezetbe jár egy olyan fiatalember, aki lebénult, miután bekapta a gyermekbénulás elleni védőoltást... Ugyanakkor most egy keresztyén család lakik közelünkben, aki megtagadta gyermekétől a védőoltások beadását. No, hát ezt nem merném vállalni. Így aztán hajdani tudósokra (akik közül sokan kjeresztyének voltak), meg jelen élő keresztyén orvosok véleményére alapozva természetesen mi is a védőoltások beadását választottuk. Azt, hogy teljesen Istenre bízom gyermekeim nem zárja ki azt, hogy a téma továbbra is érdekel és maximálisan utána szeretnék járni a dolognak...már amennyire időm engedi. Szeretném, hogy a jövőben nyugodtabban, kipihenten:) vigyem a gyerekeket védőoltásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése