Az itt található sorokat elsősorban emlékként jegyzem le családom számára. Mindig is szerettem naplót írogatni. Bejegyzéseimet később olvasgatva láthattam, hogy milyen bölcsen, kegyelemmel és szeretettel teljesen vezetett Isten bennünket. Ennek a blognak is ez a célja tehát: Istenre mutatni. Ha valamit jól tettünk a gyermeknevelés során, a gyermekekkel való foglalkozás területén, egyedül az Úré a dicsőség. Ha a gyermekeinkben felfedezünk valamilyen képességet, készséget vagy előrehaladást tapasztalunk bizonyos területeken, ezért is egyedül Istent illeti a dícséret és a hála, hisz Ő az Alkotójuk. Ha valamit elrontottunk, vagy ha valamely területeken hiányosságok vannak, még inkább megláthatjuk, hogy mennyire Isten kegyelmére szorulunk. Így az Ő segítségét kérve, igyekszünk dolgozni a hiányos területeken.

2011. március 31., csütörtök

Formafelismerés


A lányoknak ma egy már régen meglevő játékot adtam a kezükbe. Egy kis fatábla, különböző beilleszthető állat-, meg farmfigurákkal (fa, istálló, kutyaól). Már régen megvolt ugyan ez a játék, ám nem kötötte le őket, így elpakoltam. Ma előkerült. Annát most sem nyűgözte le...inkább kiült az ablakba nézelődni, dúdolgatni, mondókázni egymagában...kis irodalmár és zenemániás. A könyveket nagyon szereti és gyakran mondogatja a már ismert mondókákat, kisverseket. Rebeka azonban néhány perces próbálgatás után ügyesen boldogult egyedül is. Az ő kedvence a csodakocka...ügyesen felismeri a formákat: tapéz, jombuc ( az elején csak buc volt), hájomjög, téglatett, hengej, pajamma(palalelogramma), csijjag, kokka stb. Anna nem gyakran ül oda játszani a csodakockával, de érdekes, mégis "felszívta" csodamódon a formák megnevezését.
Közeleg a 2. szülinapjuk. Szeretnénk valami ügyesítő játékot nekik...még nincs ötletem...s a játékboltokba járkálni nincs időm...meg most még néhány napig szobafogságban is vagyunk a náthánk miatt. Petra (vagy más is), nincs valami jó ötleted...mint szokásosan? :)

4 megjegyzés:

  1. hű, két éves gyerek... de régen volt!

    Aha, megvan! Lehet hogy fiús játék, de szerintem nem: kismotor. Olyan pedálok nélküli kis műanyag izé, amin lökdösi magát előre a kicsi. Amennyire tudom, minden kisgyerek odáig van érte.
    Nálunk ilyenkor már kezdődött a nagyon kezdetleges legózás (nem is lego, csak amolyan nagyméretű összeilleszthető színes kockák), nagyon egyszerű puzzle, ritmushangszerek (még tönkre fogják vágni, ne vegyetek drágát), lufizás, habszivacsból puzzle, és szüleimtől kaptak egy pici libikókát, amit akár bent a lakásban is lehet használni. Ilyesmi:
    http://media.hazipatika.com/csevego/0/4/1902640.jpg
    Ne vegyetek ilyet, nyáron megpróbálhatjuk eljuttatni hozzátok. Remélem, valamilyen autóba befér majd.

    Ha bármit vesztek, próbálkozhattok használt holmival, pl. egy kismotor sokkal olcsóbb, ha picit kopottabb :))) de ugyanúgy működőképes. Ja, és próbáljatok meg beszerezni réges-régi háromkerekű kisbiciklit, azt meg tudják hajtani, nagyon jó! Azért régi fajtát, mert a mostaniakon a pedál a kerékre van szerelve, az nekem nem passzolt.
    Vagy még érdemes lehet beszerezni egy olyan felfújható kismedencét, amiben nyáron hűsölhetnek majd.
    Ja, homokozó készlet, akár az udvaron is lehetne homokozótok? Az is nagyon jó!

    Nos, tetszik valamelyik?

    Petra

    VálaszTörlés
  2. Ötleted van bőven most is...és annyira örülök, hogy megosztod. Felróttam a lányok szülinapi listájára valamennyit közülük...két hét múlva megírom mire jutottunk. Köszi.


    Ugy-e Petra, megkaptad a levelem? Még az énekekkel kapcsolatban szerettem volna írni neked. A Hárfa gyermekkórusnál jobbat nem tudok, de kedvenc nem keresztyén dalaink vannak a gyűjteményben. Azok is érdekelnek? Ha igen elküldöm a linkeket.

    VálaszTörlés
  3. Apropó...ritmushangszerek. Mint szakembert kérdezlek: mire is kell gondolnom itt? Mi triangulummal, kisebb tárgyakkal kocogtatva, lábasok fedőivel csattogtatva :), kezeinkkel tapsolva, lábainkkal dobolva ritmusgyakorlatoztunk.
    No és köszönöm, hogy figyelmeztettél a kisbiciklik pedáljaira. Eszembe sem jutott volna!

    VálaszTörlés
  4. Igen, ilyen ritmushangszerekre gondoltam én is. Mi bevetettük a csörgős rágókákat is hangszernek :)
    A leveledet megkaptam, és fogok is rá válaszolni, csak elfelejtettem. Bocsánat!

    Érdekelnek a nem keresztyén linkek is, előre is köszi.

    Petra

    VálaszTörlés